Zoeken
  • Peter de Groot

Introductie; Een zoektocht naar Smaak

Bijgewerkt op: 16 feb 2018

Heeft de wereld nog wel een whiskey-blog nodig? Ik denk van niet. Er zijn zoveel blogs en vlogs te vinden over whiskey dat je al maanden bezig kan zijn om ze non-stop allemaal te bekijken. "Waarom maak je er dan toch een?", hoor ik je afvragen..


Met het schrijven van deze blog hoop ik meer mensen enthousiast te maken over whiskey, vooral hoop ik mensen te bereiken die alleen zweren bij Schotse Single Malt of alleen Kentucky Straight Bourbon. Er is zoveel moois te vinden in de wereld van gedestilleerde dranken! Dranken waarvan ik nooit dacht dat ik het lekker zou vinden, of zelfs dat het een kwalitatief goed product kan zijn.

Om wat voorbeelden te noemen: Wist je dat Jack Daniels ook hoge kwaliteit bourbons heeft en niet alleen de no. 7 die door veel mensen door de cola wordt gegooid? Of dat er in België een aantal bierbrouwers zijn die hun "ongehopte bierbeslag" laten destilleren en er whiskey van maken?


Er zijn veel nieuw startende distilleries, verborgen pareltjes en smaak-creaties waarvan je versteld kan staan. Er zijn mensen die alles waar "blended" op staat beschouwen als goedkope troep en sommige kijken raar op als je ze verteld van een goeie kwaliteit rum die erg veel weg heeft van whiskey. Een paar jaar geleden was ik die persoon. Gelukkig heb ik gaandeweg mensen ontmoet die mij een wereld van mooie smaken hebben laten proeven. Ik hoop door middel van deze blog die persoon te zijn die jou enthousiast maakt om je horizon te verbreden.